Servicii

Lista detaliată cu...

Serviciile pe care le oferim

22 Dental Mirror

Consultație

Un zâmbet sănătos care crește încrederea în sine, se păstrează doar cu controale regulate!

Primul pas pe care trebuie să îl faci pentru a-ți rezolva problemele dentare este să programezi o consultație stomatologică. Indiferent de afecțiunea cu care te confrunți, consultația inițială realizată de către medicul dentist îți va asigura un diagnostic corect și un plan de tratament potrivit. 

Odată ce medicul stomatolog știe care sunt problemele care te-au adus în cabinetul de medicină dentară și a examinat o radiografie panormică, acesta poate să realizeze examinarea efectivă a cavității orale, cu accent pe zona care trebuie tratată, mai ales tumefierile, sângerările, abcesele etc. De asemenea, medicul va examina toți dinții, igiena orală, gradul de mobilitate a dinților, dacă este cazul, sănătatea gingiei și a mucoasei bucale.

În funcție de complexitatea cazului și de dorințele pacientului, împreună cu medicul stomatolog se stabilește strategia terapeutică.

În cadrul consultației vei primi toate informațiile referitoare la: etapele tratamentului, durata acestuia și costul total al planului de tratament recomandat.

12 Braces

Ortodonție

Importanta tratamentului ortodontic început la vârste mici este de necontestat.

Ortodonția este specializarea medicinei dentare care se ocupă cu îndreptarea poziției dinților, reglarea ocluziei (mușcăturii) și a rapoartelor dintre cele două maxilare.

Problemele de înghesuire sau de spațiere dentară, precum și anomaliile dento-maxilare pot fi corectate în copilărie mult mai simplu și mai rapid decât la vârsta adultă. Netratate, acestea afectează în timp sanatatea dintilor, a gingiilor și a articulatiei temporo-mandibulare. În cazurile mai grave, pot apărea defecte de vorbire, masticație ineficientă, digestie deficitară, toate aceste aspecte afectând starea generală de sănătate a organismului.

Tipul de aparat dentar necesar fiecarui pacient, precum și perioada de purtare sunt stabilite de medicul ortodont după un consult clinic temeinic și o evaluare radiologică. Ortodonția redă armonia fetei și creaza zâmbete frumoase și sănătoase!

13 Tooth Impaction

Pedodonție

Primele vizite la medicul dentist ar trebui să fie percepute pozitiv și să crească încrederea copilului.

Pedodonția (stomatologia pentru copii) este specialitatea medicinei dentare care se adresează copiilor, ocupându-se cu tratamentul specific al dinților de lapte și al dinților permanenți tineri.

Pentru ca primele vizite la medicul dentist să fie percepute pozitiv și să crească încrederea copilului, este  recomandat ca acestea să se realizeze cât mai curând dupa erupția primilor dinți de lapte. Astfel, se vor institui măsuri de igienizare profesională și de profilaxie corespunzătoare vârstei, iar familiarizarea cu cabinetul stomatologic se va realiza treptat, înainte să apară dureri pentru care ar fi necesare manopere stomatologice laborioase.

Dintre manoperele cu beneficii majore pentru sănatatea dentara, complet nedureroase și chiar prietenoase cu cei mici amintim: periajul profesional, sigilările șanțurilor și fosetelor, și fluorizările.

01 Tooth

Endodonție

Câteodată “scoaterea nervului” este inevitabilă pentru a conserva cât mai multe dintele natural.

Endodonția reprezintă ramura stomatologiei care se ocupă cu biologia și patologia interiorului dintelui (pulpa dentară, sistemul de canale radiculare).

Această disciplină este considerată conservativă, întrucât principalul rol al medicului endodont este acela de a realiza un tratament care să conserve cât mai mult din dintele natural.

Tratamentul endodontic (cunoscut și ca „tratamentul de canal” sau „scoaterea nervului”)  este realizat în prezent cu ajutorul sistemelor rotative și a Apex finder-ului, asigurându-se astfel un control permanent asupra poziţiei acelor în interiorul canalului. Obturarea spațiului radicular prin tehnici moderne, cu materiale de înaltă calitate, face ca eficiența tratamentelor endodontice să fie foarte ridicată, permițând astfel păstrarea dinților naturali timp îndelungat pe arcada dentară.

29 Dental Care

Parodontologie

Cele două tipuri principale de afecțiuni parodontale sunt gingivita și parodontita, evoluția acestora fiind progresivă.

Parodontologia este specialitatea dentară care se ocupă cu prevenția, diagnosticarea și tratarea afecțiunilor țesuturilor care asigură menținterea și susținerea dinților în oasele maxilare.

Cele două tipuri principale de afecțiuni parodontale sunt gingivita și parodontita, evoluția acestora fiind progresivă. Gingivita reprezintă primul stadiu de afectare parodontală și se manifestă prin inflamarea gingiilor, sângerări frecvente în timpul periajul sau chiar  sângerări spontane. Netratata, aceasta evoluează spre parodontită (parodontoză sau boala parodontală), stadiul sever de evoluție în care sunt prezente retracția gingivală, pierderea suportului osos, mobilitatea patologică a dinților, ceea ce determină în final pierderea acestora de pe arcada dentară.

03 implant

Implantologie

În prezent , implantul dentar reprezintă metoda cea mai eficientă de  înlocuire a unui dinte pierdut.

Implantologia este specialitatea chirurgicală a stomatologiei care se ocupă cu înlocuirea dinților absenți de pe arcada dentară sau a celor care nu mai pot fi salvați, având o rată de succes care depașește 98% la nivel global.

În prezent , implantul dentar reprezintă metoda cea mai eficientă de  înlocuire a unui dinte pierdut, evitându-se astfel sacrificiul dinților naturali pentru a ancora lucrări de tipul punților dentare.

De asemenea, redarea aproape completă a funcționalității și a esteticii superioare a zâmbetului determină din ce în ce mai mulți pacienți să opteze pentru această soluție modernă de tratament.

16 Tooth Protection

Estetică dentară

Una dintre procedurile frecvent solicitate, care completează igienizarea profesională, este albirea dentară.

Estetica dentară este ramura stomatologiei care se ocupă cu îmbunătățirea zâmbetului natural al unei persoane, contribuind  astfel la creșterea încrederii în sine.

Una dintre manoperele frecvent solicitate de pacienți în zilele noastre este albirea dentară, o procedură care completează igienizarea profesională (detartraj, periaj și air-fow), prin care sunt îndepărtate petele și colorațiile acumulate de-a lungul timpului, cu rezultate spectaculoase în redarea culorii naturale a dinților sau obținerea unor nuanțe mai deschise.

Tot în categoria tratamentelor de estetică dentară se încadrează și fațetele dentare, lucrări protetice cu ajutorul cărora medicii stomatologi pot corecta numeroase imperfecțiuni de ordin fizionomic ale zâmbetului, precum forma, dimensiunea și nuanța dinților naturali, dar și mici modificări de poziție ale dinților: înghesuiri sau spațieri dentare.

09 Dental Crown

Protetică dentară

Pentru înlocuirea dinților absenți și refacerea echilibrului estetic, suntem lângă tine la fiecare pas!

Protetica dentară este una dintre cele mai compexe ramuri ale stomatologiei, ocupându-se, în principal, de înlocuirea dinților absenți sau foarte afectați de patologia carioasă, în scopul refacerii echilibrului estetic, funcțional și musculo-articular. Pornind de la nevoile pacientului, medicul protetician trebuie să conceapă un plan de tratament individualizat care să restabiliească integritatea dentară și să redea estetica zambetului.

Cele mai utilizate soluții protetice disponibile astăzi sunt: fațetele dentare, coroanele dentare individuale, puntea dentară, implantul dentar, dar și protezele totale sau parțiale, protezele scheletate sau protezele pe implanturi.

Chirurgie

Toate manoperele chirurgicale sunt efectuate sub anestezie! Deci ele nu sunt dureroase.

Chirurgia dentară este o ramură foarte importantă a stomatologiei, care implică intervenții chirurgicale la nivelul cavități bucale precum: extracțiile dentare, inserarea implanturilor dentare și adiții de os, rezecții apicale, intervenții în urma unor traumatisme, înlăturare de chisturi sau tumori, repoziționare de maxilar pentru corectarea mușcăturii.

Toate manoperele chirurgicale sunt efectuate sub anestezie, deci ele nu sunt dureroase, medicul chirurg fiind responsabil de asigurarea confortului pacientului pe toata durata intervenției.

Contactează-ne

Scrie-ne dacă ai întrebări, sau
pentru a programa un consult gratuit!